ZAPIEKANKI
1 kg pieczarek5 cebul
40 gram sera żółtego
olej
masło
Pieczarki kroimy w plastry, cebule w talarki, ser żółty ścieramy na tartce o grubych oczkach. Na patelnie wylewamy odrobinę oleju, gdy będzie rozgrzany, wrzucamy pieczarki i smażymy, aż woda odparuje, następnie dodajemy cebule, chwilę podsmażamy i wszystko solimy. Bułki przekroić podłużnie na pół smarujemy masłem, następnie nakładamy cebule z pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok.15 minut w temperaturze 170 stopniach C. polewamy keczupem i Gotowe. SMACZNEGO
jadłabym o każdej porze dnia!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zapiekanki i często je robię :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńTyle lat nie jadłam takiej domowej zapiekanki ;o Musze zrobić, narobiłaś mi smaka :D !
OdpowiedzUsuń